Trimsalon

Waarom je kat laten trimmen?

Wat is trimmen bij een kat?

Het trimmen bij een kat is helemaal niet te vergelijken met het trimmen van een hond. Een kat wordt niet vastgemaakt.

Over het algemeen zijn katten wel redelijk rustig als ze uit hun eigen omgeving zijn. Maar er is veel verschil in de handelbaarheid van de kat. De ene is onder de indruk en blijft stilletjes zitten. De andere is bang en daardoor agressief, wat het trimmen dan wel heel moeilijk maakt.

Belangrijk is om je kat van jongs af aan naar het trimsalon te brengen zodat deze kan wennen aan hoe het is om naar de trimster te gaan.

Ook belangrijk is om gezond verstand te gebruiken. Als je kat klitten heeft, bel dan snel voor een afspraak. Want klitten worden vilt en vilt kan enkel weggeschoren worden met de tondeuse. Klitten en vilt zijn ook erg pijnlijk voor een kat, het is net alsof iemand de hele dag aan je haar trekt. Dat vind je zelf toch ook niet leuk?

Ik werk vachtsparend dwz dat ik enkel zal scheren indien het nodig is en dan ook enkel hetgeen wat nodig is. Dit kan soms wel gekke taferelen opleveren zoals een kale plek op de rug.

Als je kat buiten gaat en dus temperatuurschommelingen ervaart, is het heel normaal dat hij vooral in het voorjaar zijn winterjasje moet uitdoen. Een vachtverzorging zorgt er dan voor dat de dode haren worden uitgeborsteld en dus deze niet meer in huis rond dwarrelen.

Binnenkatten hebben over het algemeen iets minder last van deze temperatuurswisselingen maar zij hebben ook zeker baat bij een regelmatig bezoekje aan het trimsalon.

Tijdens een trimbeurt worden standaard de nagels geknipt, de ogen en de oren gereinigd en de vacht wordt uitgeborsteld.

Openingsuren trimsalon:

 

Gelieve Instagram en Facebook te raadplegen voor beschikbare afspraken of even te bellen op 0478435678.

 

Tarieven

Bij elke behandeling wordt voldoende tijd genomen om de kat op het gemak te stellen en deze wordt rustig en liefdevol behandeld.

Voor een kortharige kat betaal je € 45, voor een halflangharige of een langharige kat betaal je € 55. Enkel nagels knippen kan ook, dit kost € 11.

"Moeilijke" katten zijn ook welkom. Het kan dan misschien wat langer duren en arbeidsintensiever zijn, we kunnen altijd eerst proberen.

Hiervoor betaal je een toeslag van € 10.

Lukt het niet, dan kunnen we de volgende keer proberen met een pilletje wat ervoor zorgt dat je kat wat rustiger is. Dit kan je bij de dierenarts halen.

Als het dan nog niet lukt, kan je een afspraak maken bij Galluvet in Lummen. Daar wordt de kat onder een roesje gebracht door de dierenarts en kan ik rustig doen wat er moet gebeuren; scheren of uitkammen.

Indien de afspraak niet kan doorgaan omdat de kat bijvoorbeeld niet binnen is, of hij geraakt niet in het mandje, vraag ik een minimumtarief van € 25.

Ook als je zelf de afspraak annuleert of niet komt opdagen. Het gebeurt helaas te vaak en dit zijn telkens gaten in mijn agenda en verlies van inkomsten.

 

 

Alle borstels die ik in het trimsalon gebruik, zijn ook te koop.

Je kan deze in het trimsalon afhalen zodat ik je het juiste advies kan geven.

Foto's

Toro, britse korthaar +
Amore, Pers +
Spotty, Maine Coon +
Ragdoll +
Ragdoll +
Maine Coon +